Vaarika-šokolaadikook
Algretsept on võetud siit ja siis seda kohandatudhttp://nutrilligent.ee/retseptid/magustoidud/mustika-sokolaadikook/
See kook on päris mõnus tummine šokolaadi amps, aga eriti meeldib see vaarika maitse, mis tuleb blenderdatud vaarikatest. Marju ise sees tunda ei ole, aga maitse on nii hea :D
Ja mis kõige tähtsam - seda on nii lihtne teha!
Eriti hea on see järgmine päev. Siia sobiks hästi juurde mingi hapukam moos, näiteks pohla vms...
Koostisained:
- 1.5 kruusi kaerajahu
- 3 spl kakaod (magustamata)
- 0.8 kruusi kookospalmisuhkrut
- 1 tl soodat
- 1 tl soola
- 1 tl õunaäädikat
- 1 tl vanilli
- 5 spl vedelat kookosõli
- 1 kruus vett
- 0.5 kruusi vaarikaid
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Mina blenderdasin kõik korraga segamini, aga erinevalt algretseptist, soovitan blendrisse panna kõigepealt vedelikud ja siis kuivained. Nii saab blender paremini hakkama. Samas, kui sul ei ole liiga võimas blender, siis soovitan traditsioonilist kauss+vispel varianti. See on üsna tummine taigen, võib lahjema blendri ära kärsatada :D
Vala segu määritud koogivormi ning küpseta 35-45 minutit. Katsu tikuga, kas valmis.
Head isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar